ІННОВАЦІЙНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ СПА В ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ

Ірина Оленич

Анотація


Зростання щоденного навантаження на здоров’я людини сприяли актуалізації потреби в спа-відпочинку. Обсяг ринку спа у багатьох країнах постійно зростає, та в структурі індустрії виокремлюють роль готельно- курортних спа.
Наявність спа в готелях рівня 4 чи 5 зірок вже є необхідним складником інфраструктури, таким як і ресторан чи лобі-бар, та не викликає сумнівів щодо його доцільності як елементу сервісу. Проте є принципова різниця між готелями двох типів: міськими (спа в місті) та заміськими (спа за містом). Спа в місті – це готельні послуги плюс додаткові оздоровчі процедури, спа за містом – послуги оздоровчого відпочинку плюс готельні послуги. У спа при готелях міського типу переважають експрес-д огляди і процедури тривалістю 1,5–2 години для отримання швидкого косметичного та релаксаційного ефекту. Послуги спа в заміських готелях – переважно програми, які розраховані на більш тривале перебування гостей у спа-центрі. Обов’язковою частиною таких програм є лікарський контроль, та продукт пропонують у вигляді комплексних програм, що розписані на весь час перебування гостя.


Повний текст:

PDF

Посилання


Інноваційні типи курортів [Електронний ресурс]. – URL: http://pidruchniki. com/2015060965397/turizm/innovatsiyni_tipi_kurortiv

Медвідь І. М. Акусотерапія – перспективний напрям spa-індустрії сфери гостинності / І. М. Медвідь, О. Б. Шидловська, Т. І. Іщенко // Реалії та перспективи розвитку індустрії гостинності в умовах інтеграційних процесів : тези доп. ІV Всеукр. наук.-практ. конф., 14 квітня 2021 р. – Мукачево : РВВ МДУ, 2021. – С. 25–27.

Наумік- Гладка К. Г. Маркетингові та психологічні аспекти діяльності spa-індустрії при готельних комплексах. Modern Economics. – 2017. – № 4. С. 100–106.

Пересічна С. М. Тенденції розвитку СПА-індустрії в Україні / Пересічна С. М. // Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації : тези доп. VІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., Київ, 9–10 квіт., 2020 р. Київ : Вид. центр КНУКіМ, 2020. – С. 50–53.

Cучасні тенденції розвитку spa-готелів України та визначення їх ролі у структурі spa-індустрії / І. А. Назаренко, О. О. Сімакова, О. А. Боднарук // Вісник Хмельницького національного університету. Серія: Економічні науки. – 2018. – № 1 (5). – С. 73–77.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.