РOЗВИТOК ПОДІЄВОГО ТУРИЗМУ ВІННИЧЧИНИ

Наталя Онищук

Анотація


Вступ. Щороку подієвий (або ж івент / event) туризм, як відносно молодий вид туризму, що вміло поєднує традиційний відпочинок з участю у видовищних заходах, завойо вує дедалі більшу популярність. Сегмент учасників подієвих турів стає щоразу вагомішим у структурі загальних міжнародних та національних туристичних потоків [1].
Такі тенденції на українському та регіональних ринках викликають необхідність модернізації наявної інфраструктури, вивчення попиту на подієвий туризм та чинників, що на нього впливають. У регіональній туристичній індустрії поступово формується культура ефективного використання наявних подієвих ресурсів. Це впливає на формування тимчасових туристичних потоків та їх просторову організацію, урізноманітнює регіональний туристичний продукт, стимулює розвиток ринку супутніх галузей, а отже, у майбутньому сприятиме підвищенню економічного рівня регіону, його популяризації та привабливості для туристів.
Мета. Розгляд сучасного стану та розвитку подієвого туризму в м. Вінниці.


Повний текст:

PDF

Посилання


Олійник В. В. Сучасний стан та перспективи розвитку подієвого туризму на території України / Олійник В. В., Шикіна О. В. // Глобальні та національні проблеми економіки. – 2019. – Вип. 12. – С. 463.

Офіційний сайт Вінницької міської ради. – URL: https://www.vmr.gov.ua/ departament-m arketynhu-mista-ta-turyzmu (дата звернення: 10.09.2022).

Програма розвитку туризму у Вінницькій області на 2021–2027роки. – URL: http://www.vin.gov.ua/images/doc/vin/ODA/ogoloshenia/programa- turizm2020.pdf (дата звернення: 10.09.2022).


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.