ТРЕНДИ РОЗВИТКУ КАФЕ-КОНДИТЕРСЬКИХ ТА ДРАЙВЕРИ ЗРОСТАННЯ БІЗНЕСУ

Марія Літвінова

Анотація


Пандемія коронавірусу 2019–2021 років, початок бойових дій на територій України призвели до згубних наслідків у ресторанному бізнесі. Навіть найуспішніші заклади зіткнулися з безпрецедентним падінням виторгта змушені скорочувати співробітників. Близько 20% кафе та ресторанів закрилися через обмеження на тлі пандемії. Більшості бізнесів довелося адаптуватися під нові умови, продиктовані подіями, що відбулися через певні чинники та мінливу соціальну динаміку.
Сфера громадського харчування та ресторанного бізнесу стала однією з тих галузей, що зміни торкнулися на фундаментальному рівні. Багато бізнесів довелося закрити, а деяким підлаштуватися під нові реалії та побудувати нові взаємини зі своїми гостями. Якщо говорити в цілому про закриті бізнеси, пов’язані з наданням послуг, то тільки громадське харчування становило 46% від загальної кількості.


Повний текст:

PDF

Посилання


П’ятницька Г. Т. Сучасні тренди розвитку ресторанного господарства в Україні / П’ятницька Г.Т., Найдюк В. С. // Економiка та держава. – 2021. – № 4. – С. 66–73.

Воловельська І. В. Сучасні тенденції розвитку ресторанного бізнесу в Україні / Воловельська І. В., Лоєнко О. // Вісник економіки. – 2021. – № 55. – С. 115–118.

Власенко Ю. К. Вплив міграційних процесів на розвиток ресторанної справи в Україні сьогодні / Власенко Ю. К., Адамчук С. І., Сніжицька К. Є. // Інтелект. Особистість. Цивілізація. – 2022. – № 1. – С. 62–69.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.