АКТУАЛЬНІСТЬ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ В ГАЛУЗІ ГОСТИННОСТІ В УМОВАХ ВІЙНИ

Павленчик Наталія, Лешко Христина

Анотація


В Україні розвиток соціальної відповідальності виник ще в Київській Русі після зародження християнства, як заклик допомагати ближньому своєму. У цей період благодійність була проявом добродійсності кожної людини, а не суспільства загалом. Від цього періоду до сьогодення формування корпоративної соціальної відповідальності пройшло довгий шлях.
Початок повномасштабної війни спричинив моральний та психологічний шок населенню України, що призвело до моментальної зупинки усього бізнесу. Однак свідоме розуміння того, що без економічної активності неможливе функціонування держави, особливо у такий складний період, зумовило необхідність відновлення та релокації підприємств. Відновлення їх господарської діяльності, необхідність матеріальної та моральної підтримки працівників та населення загалом в умовах війни спричинили певні особливості прояву корпоративної соціальної відповідальності в галузі гостинності.


Повний текст:

PDF

Посилання


Сайт mind. – URL: https://mind.ua/news/20239691-ukrayinskij- biznes- i-vijna-k atalog-vnesku- biznesu-v-peremogu- ukrayini-vid-csr-ukraine (дата звернення: 13.09.2022).

Сайт the village. – URL: https://www.the-village.com.ua/village/food/foodguide/324773-volonerski- kuhni-viyna-2022 (дата звернення: 13.09.2022).

Андрющенко А. І., Рябець І. М. Соціальна відповідальність: теоретико- методологічний аспект аналізу. – URL: https://www.researchgate.net/ publication/277221776_Socialna_vidpovidalnist_teoretiko- metodo- logicnij_aspekt_analizu. (дата звернення: 13.09.2022).


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.