АРОМАТНИЙ ОГЛЯД РИНКУ КАВИ В УКРАЇНІ

Наталія Фітель, Орися Іжевська

Анотація


Батьківщиною кави вважають Ефіопю. Каву почали культивувати у тропічних регіонах Азії, Південної Америки, Африки. На світовий ринок каву поставляють понад 50% країн. Найбільшими імпортерами є країни Західної Європи. Українські виробники імпортують сировину не з країн- виробників, а через посередників. Вони купують сировину у країн- сусідів, зокрема в Польщі (майже дві третини всіх замовлень), а також у Німеччині, Італії, Австралії, В’єтнамі та Індії [1,2].
Метою дослідження було проаналізувати споживчий ринок кави в Україні.
В Україні у 2022 році споживання залишилося на колишньому рівні (у натуральному вираженні), однак від високого цінового сегмента споживачі кави перейшли до середнього – позначається знецінення гривні на тлі колишнього рівня зарплат. Крім того, через кризу та військовий стан у країні, споживачі стали витрачати менше на відвідування кафе і ресторанів, а більше часу проводити вдома, що також позитивно позначилося на рівні продажів фасованої кави.
Проте, попри всі перепони, кавовий бізнес в Україні розвивається інтенсивно, сьогодні зростає попит на порційні стіки і средньоціновий сегмент продукції.


Повний текст:

PDF

Посилання


Іжевська О. П. Технологія продукції ресторанного господарства : навч. посіб. / О. П. Іжевська. – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2020. – 290 с.

ГОСТ Р 51881–2002. Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови.

Кольор. – URL: https://koloro.ua/ua/blog.html


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.