ВПЛИВ ПАНДЕМІЇ COVID‐19 НА КОН'ЮНКТУРУ РИНКУ РЕСТОРАННИХ ПОСЛУГ

Л. Іванова, О. Вовчанська

Анотація


Ресторанний бізнес тривалий час демонстрував упевнені темпи зростання. У 2017 р. кількість ресторанних закладів перевищила показник кризового 2013 року, а ресторатори і аналітики ринку цілком оптимістично бачили майбутнє. Підставами для цього було те, що ринок ресторанних послуг у 2018 р. збільшився на 21,3 %, хоча тільки три роки тому динаміка була негативною. У 2018 р. сумарний обіг закладів ресторанного господарства в Україні, за оцінюванням компанії «Pro-­Consulting», становив $ 681,41 млн Дослідження «Pro-­ Consulting» показують, що за підсумками 2018 р. в Україні працювало 48 тис. закладів ресторанного господарства, а частка Києва стано- вила 17 % (близько 8,2 тис.) [1].

Повний текст:

PDF

Посилання


В Україні рекордними темпами зростає кількість ресторанів, якість їжі в яких краща за європейську [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://nv.ua/ukr/style/food-drink/v-ukrajini-­rekordnimi-tempami-zrostaye- kilkist-restoraniv-yakist-jizhi-v-yakih-krashcha-za-yevropeysku‐50007360. html

Вплив COVID‐19 та карантинних обмежень на економіку України [Елек- тронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.kas.de/documents/

Мало гостей и очень жесткие проверки: как ресторанный бизнес пе- режил полгода карантина [Электронный ресурс]. – Режим доступа: https://delo.ua/business/kak-restorannyj-­biznes-perezhil-pjat-mesjacev- ka‐372150/

Результати опитування операторів ресторанного ринку [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.uara.org.ua/post/results-of-an- anonymous-­survey-of-restaurant-­operators

Ресторанний бізнес в Україні під час карантину: як втриматись на пла- ву у невеликому місті [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https:// rubryka.com/article/restoran-­neggenshil-karantyn/

Ресторанный бизнес: рынок в эпоху COVID [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://bizrating.com.ua/20/articles/1328/index.html


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.