МОДЕЛЮВАННЯ КОМПОЗИЦІЙНОЇ СУМІШІ ШРОТІВ У ТЕХНОЛОГІЇ ПІСОЧНИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ

В. Михайлик, М. Кравченко

Анотація


Споживання борошняних кондитерських продуктів зростає і забезпечує ріноманітні смаки дітей та дорослого населення. Актуальним завданням для науковців на сьогоднішній день є оптимізація хімічного складу та підвищення біологічної цінності борошняних кондитерських виробів за рахунок використання натуральної сировини, яка має високу харчову і біологічну цінність, а також має вітаміни та мікро- і макроелементи – калій, кальцій, магній, залізо [1, 2].

У науковій літературі не знайдено даних щодо використання композиції шротів олійних культур (а саме шроту кунжуту і волоського горіха) в технології пісочного печива, що і актуалізує такі дослідження.

Шроти олійних культур володіють також функціонально-технологічними властивостями, а саме вираженими сорбційними, антиоксидантними, детоксичними, комплексоутворювальними [3, 4].

Об’єкт дослідження – модельні композиційні суміші шротів волоського горіха (ШВГ) і шроту кунжуту (ШК), пісочне тісто.


Повний текст:

PDF

Посилання


Кондратьев Н. Б. Особенности оценки пищевой ценности кондитерских изделий здорового питания / Н. Б. Кондратьев // Кондитерское производство. – 2011. – № 6. – C. 9–11.

Інновації харчових технологій та продукції ресторанного господарства ⟩ Секція 2 ⟩ 167

Кравченко М. Хімічний і фракційний склад порошку з листя волоського горіха / М. Кравченко, Т. Поп // Товари і ринки. – 2014. – № 2. – С. 124–131.

Кучарська Л. В. Кунжут – скарбниця здоров’я / Я. В. Кучарська // Охорона здоров’я населення. –2011. – № 10. – С. 8–9.

Шидакова- Каменюка О. Г. Визначення раціонального дозування насіння льону до пісочного печива / О. Г. Шидакова-К аменюка, Г. М. Лисюк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. – Київ, 2009. – Вип. 1. – С. 347–353.

Кобзар А. И. Прикладная математическая статистика / А. И. Кобзар. – Москва : Физ. мат. лит., 2006. – 816 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.