ОРГАНОЛЕПТИЧНА ОЦІНКА ПАСТОПОДІБНОГО ПЛАВЛЕНОГО СИРУ З РІЗНОЮ ПИТОМОЮ КІЛЬКІСТЮ НАПОВНЮВАЧА

В. Шабля, О. Побойна

Анотація


Перспективним напрямком у виробництві плавлених сирів є розроблення нових рецептур і технологій виробництва плавлених сирних паст на основі кисломолочних сирів різної жирності. При цьому застосовується заміна в рецептах традиційну для плавлених сирів сирну основу з твердого сичужного сиру дешевшими кисломолочними сирами. Такий підхід, зокрема, дає змогу залучити нову сировину й розширити асортимент плавлених сирних паст, а крім того, може сприяти також збільшенню рентабельності та обсягів виробництва.

Однак для плавлення сирної сировини такого походження у рецептурі доцільно використовувати компоненти та реагенти, які впливають на активну кислотність середовища, а також стабілізують структуру, зв'язують вологу і поліпшують консистенцію готового продукту [1]. Ці складники продукту дещо відмінні від застосовуваних під час виробництва плавлених сирів на основі сичужних сирів.


Повний текст:

PDF

Посилання


Лупинская С. М. Стабилизационная смесь для плавления творожного сырья при производстве пастообразных плавленых сырных продуктов / С. М. Лупинская, С. Г. Чечко // Сыроделие и маслоделие. – 2014. – № 2. – С. 30–33.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.