СИСТЕМА HAZARD ANALYSIS AND CRITICAL CONTROL POINT У РЕСТОРАНІЙ СФЕРІ

О. Михайлова

Анотація


Запропонована тема надзвичайно важлива й актуальна з декількох причин:

–   великий клієнтопотік у ресторанному бізнесі та недотримання харчової безпеки навіть в одному закладі може охопити велику кількість споживачів;

–   не автоматизований процес виготовлення страв, тому людський чинник дуже важливий;

–   імідж закладу (компанії) надзвичайно важливий у сучасному світі, а інформація про інциденти (харчові отруєння) миттєво поширюється інтернетом і може завдати непоправної шкоди бізнесу;

–   власники бізнесу часто зосереджені на атмосфері та якості продукту, а безпека – другорядне для них;

–   «канікули» в перевірках ресторанного бізнесу дозволило деяким підприємствам «розслабитися» і звикнути до порушення законодавства, безконтрольності і безкарності.


Повний текст:

PDF

Посилання


Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів : закон України за № 771/97 від 06.08.2019. URL: https://zakon. rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D 0 %B 2 %D 1 %80#Text

Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин : закон України за № 2042-VIII від 06.08.19. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2042–19#Text

Про затвердження Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) : наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України за № 590 від 01.10.2012 URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1704–12#Text

Про захист прав споживачів : закон України № 1023-XII. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023–12#Text

Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів : Закон України № 2639. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2639–19#Text

Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР : наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 446 від 08.08.2019 р. URL: https://zakon.rada. gov.ua/laws/show/z0980–19#Text

Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин : наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 447 від 08.08.2019 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0963–19#Text


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.