ВПЛИВ ПАНДЕМІЇ КОРОНАВІРУСУ COVID‑19 НА РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС В УКРАЇНІ

Марта Карпова, Марія Паска

Анотація


Пандемія коронавірусу завдала значних збитків світовій економіці, що призвело до економічної кризи та високого рівня безробіття у 2020–2021 роках. Найбільше постраждав сегмент туризму, пасажирських перевезень, готельно-р есторанного бізнесу та розваг. Перед інвесторами постало нове завдання: згорнути свою діяльність або шукати нові рішення, щоб вистояти на ринку послуг. Через карантинні обмеження низка закладів у Львові припинила свою діяльність, серед них кнайпа «Під Золотою Розою», кав’ярня «Пошта на Друкарській», ресторан Vapiano, закриття торгових точок мереж «Coffee Lab», «Rocket espresso» та інші. Водночас ресторатори залучали інструменти, яких не використовували раніше. Найбільш вдалими виявилися: послуги доставлення, для тих, хто раніше нею не користувався, реалізація продукції із собою, додаткові знижки на різні групи товарів, щоб зберегти лояльність своєї цільової аудиторії [4]. Заклади формату «speak easy bar» пропонували своїм гостям набори для приготування коктейлів вдома, одними з перших такі пропозиції надав бар «12 steps». Пізніше ідею підхопили заклади різного формату та пропонували зібрати своїм клієнтам страву вдома з готових інгрідієнтів [5]. На сьогодні існують такі карантинні обмеження: маски у громадських місцях, обмежена кількість осіб у приміщеннях, соціальна дистанція.

Повний текст:

PDF

Посилання


Маркет [Електронний ресурс]. – URL: http://market-infr.od.ua/journals/2020/42_2020_ukr/22.pdf

Карантинні заходи [Електронний ресурс]. – URL: https://sfero.org.ua/nassr/karantynni- zahody/

Аналітичий центр «Ресторани України» [Електронний ресурс]. – URL: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=11487036735702 3&id=102348505275876

Радзімовська О. Аналіз діяльності мережі чеської пивоварні «Старгород» на ресторанному ринку Львова / О. Радзімовська, М. Паска, В. Холявка // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез міжнар. наук.-практ. конф. – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2020. – С. 106–109.

Паска М. З. Інноваційні аспекти розробки нових видів делікатесних продуктів спеціального призначення / М. З. Паска, О. В. Радзімовська, М. Бурак // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : тези ІХ Міжнар. наук.-техн. конф. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 119–221.

Паска М. З. Сучасні аспекти формування крафтових продуктів у ресторанній справі / Паска М. З., Графська О. І., Кулик О. М. // International scientific and practical conference. – Prague, 2020. – Р. 76–80. DOI: https://doi.org/10.30525/978–9934–588–79–2–2.19


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.