НАУКОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ТА РОЗРОБЛЕННЯ РЕЦЕПТУРИ ВОДИ ЗБАЛАНСОВАНОГО СКЛАДУ

Лариса Баль-Прилипко, Марія Паска, Анастасія Бутенко

Анотація


Забезпечення населення доброякісною питною водою є найважливішою умовою збереження його здоров'я. Існує причинний зв'язок між якістю вживаної води і станом здоров'я людини. Всесвітня організація охорони здоров'я вважає доступ до безпечної питної води є одним з основних прав людини [1]. Правильне вживання води сприяє нормалізації водно-с ольового обміну і поліпшує діяльність нервової системи, а також здоров’я всіх органів.

Повний текст:

PDF

Посилання


Drinking- water. World Health Organization. – 2018.

EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition, and Allergies. Scientific Opinion on Dietary Reference Values for water // EFSA Journal. – 2010. – Vol. 8 (3). – Р. 1459. doi:10.2903/j.efsa.2010.1459

The contribution of drinking- water to total dietary intakes of selected trace mineral nutrients in the United States /Joyce Morrissey Donohue, Charles O. Abernathy, Peter Lassovszky, George Hallberg // World Health Organization Archived 2011–01–19 at the Wayback Machine (WHO). Geneva, 2004.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.