РОЗВИТОК РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ольга Романовська, Олександра Михальська

Анотація


Рибне господарство – галузь економіки, завданнями якої є вивчення, охорона, відтворення, вирощування, використання водних біоресурсів, їх вилучення (добування, вилов, збирання), реалізація та перероблення для одержання харчової, технічної, кормової, медичної та іншої продукції, а також дотримання безпеки мореплавства суден флоту рибної промисловості [1]. Метою роботи є дослідження рибних господарств Чернівецької області.
Однією зі специфічних особливостей рибної галузі в Україні є те, що майже 80 відсотків сировини добувається в межах зон іноземних країн та на відкритій частині Світового океану і лише 20 відсотків рибної продукції – у зоні держави та внутрішніх водоймах України, включаючи товарне рибництво.


Повний текст:

PDF

Посилання


Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів : Закон України від 16 грудня 2012 р., № 17. – URL: https:// zakon.rada.gov.ua/laws/show/3677–17#Text.

Сайт телеканалу «Чернівецький промінь». – URL: https://promin.cv.ua/2017/12/12/na-bukovyni- pidpryiemets-orhanizuvav-na-mistsi- smittiezvalyshcha-foreleve- hospodarstvo.html.

Про Концепцію розвитку рибного господарства України : Закон України від 13 липня 2000 р., № 1885. – URL: https://ips.ligazakon.net/document/ T001885?an=44.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.