ОЗДОРОВЧІ СОКОВМІСНІ НАПОЇ НА ОСНОВІ НАСІННЯ ЧІА ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА, ТУРИЗМУ ТА ІНДУСТРІЇ СПОРТУ
Анотація
Ураховуючи стрімкий розвиток індустрії гостинності та індустрії спорту, виникає локальна потреба в харчах і напоях. Окрім цього, зростає кількість людей, які активно займаються спортом, фітнесом та переконано наслідують європейські традиції харчування, тому наявність оздоровчих продуктів, зокрема напоїв, позитивно впливатиме на імідж та економіку держави.
Поряд з цим наявна ситуація істотного погіршення здоров’я і скорочення життя населення, актуальності набуває потреба розроблення технологій функціональних продуктів з їх біохімічним впливом на функціонування організму, регулювання нервової, кровоносної та імунної системи, антиоксидантний захист.
Перспективною сировиною, що надає напоям функціональних властивостей, є насіння чіа.
Поряд з цим наявна ситуація істотного погіршення здоров’я і скорочення життя населення, актуальності набуває потреба розроблення технологій функціональних продуктів з їх біохімічним впливом на функціонування організму, регулювання нервової, кровоносної та імунної системи, антиоксидантний захист.
Перспективною сировиною, що надає напоям функціональних властивостей, є насіння чіа.
Повний текст:
PDFПосилання
Ixtaina V. Y. Physical properties of chia (Salvia hispanica L.) Seeds. Industrial Crops and Products. – 2008. – Vol. 28, № 3. – Р. 286–293.
Шидакова- Каменюка О. Г. Аналіз хімічного складу насіння чіа як перспективної сировини для кондитерських виробів / Шидакова- Каменюка О.Г., Шкляєв О. М., Рогова А. Л. – 2017. – № 3. – С. 80–91.
Quality tests of Salvia hispanica L. Bueno / Bueno M., Barolo M., Busilacchi H., Quiroga M. // Industrial Crops and Products. – 2010. – Vol. 9, № 3. – Р. 221–227.
Моргуненко А. Визначення органолептичних показників соковмісних напоїв на основі насіння чіа / Моргуненко А., Іжевська О. П. // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. міжнар. наук.-практ.конф., м. Львів, 26–27 листопада 2020 р.
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.