ОЗДОРОВЧІ СОКОВМІСНІ НАПОЇ НА ОСНОВІ НАСІННЯ ЧІА ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА, ТУРИЗМУ ТА ІНДУСТРІЇ СПОРТУ

Аліна Моргуненко, Орися Іжевська, Наталія Фітель

Анотація


Ураховуючи стрімкий розвиток індустрії гостинності та індустрії спорту, виникає локальна потреба в харчах і напоях. Окрім цього, зростає кількість людей, які активно займаються спортом, фітнесом та переконано наслідують європейські традиції харчування, тому наявність оздоровчих продуктів, зокрема напоїв, позитивно впливатиме на імідж та економіку держави.
Поряд з цим наявна ситуація істотного погіршення здоров’я і скорочення життя населення, актуальності набуває потреба розроблення технологій функціональних продуктів з їх біохімічним впливом на функціонування організму, регулювання нервової, кровоносної та імунної системи, антиоксидантний захист.
Перспективною сировиною, що надає напоям функціональних властивостей, є насіння чіа.


Повний текст:

PDF

Посилання


Ixtaina V. Y. Physical properties of chia (Salvia hispanica L.) Seeds. Industrial Crops and Products. – 2008. – Vol. 28, № 3. – Р. 286–293.

Шидакова- Каменюка О. Г. Аналіз хімічного складу насіння чіа як перспективної сировини для кондитерських виробів / Шидакова- Каменюка О.Г., Шкляєв О. М., Рогова А. Л. – 2017. – № 3. – С. 80–91.

Quality tests of Salvia hispanica L. Bueno / Bueno M., Barolo M., Busilacchi H., Quiroga M. // Industrial Crops and Products. – 2010. – Vol. 9, № 3. – Р. 221–227.

Моргуненко А. Визначення органолептичних показників соковмісних напоїв на основі насіння чіа / Моргуненко А., Іжевська О. П. // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. міжнар. наук.-практ.конф., м. Львів, 26–27 листопада 2020 р.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.