МОДЕРНІЗАЦІЯ ДИТЯЧОГО МЕНЮ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Марія Паска, Марта Карпова

Анотація


За даними ВООЗ, здоров’я людини на 70 % залежить від того, що вона їсть. Науково доведено, що нераціональне харчування суттєво впливає на тривалість життя людини та призводить до виникнення та розвитку неінфекційних захворювань: серцево-с удинних, онкологічних, діабету, порушення обміну речовин. На жаль, сьогодні ця проблема стала головним викликом для системи охорони здоров’я в Україні. Діабет, рак, серцево-с удинні захворювання, хронічні хвороби органів дихання зумовлюють понад 2/3 загальної захворюваності та близько 86 % смертей українських громадян. Особливої уваги потребують діти. Згідно з опитуванням, проведеним у рамках міжнародного проєкту «Здоров’я та поведінкові орієнтації учнівської молоді», зафіксовано суттєве погіршення харчових звичок дітей із віком. На жаль, старші підлітки відмовляються від сніданків, вживають менше корисних продуктів [3].

Повний текст:

PDF

Посилання


Голодний Микола. – URL: https://golodnyimykola.com.ua/menu/32-dliamykolok.

Як заохотити дитину до здорового харчування. – URL: https://moz.gov.ua/article/health/jak-zaohotiti- ditinu-do-zdorovogo- harchuvannja-rozkazue- ekspert

Наслідки неправильного харчування. – URL: https://moz.gov.ua/article/news/23-usih-hvorob-v-ukraini-e-naslidkom- nepravilnogo-harchuvannja

World health organization. – URL: https://www.who.int/docs/default- source/ searo/myanmar/factsheet sugar.pdf

Паска М. З. Інноваційні аспекти розробки нових видів делікатесних продуктів спеціального призначення / М. З. Паска, О. В. Радзімовська, М. Бурак // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : тези ІХ Міжнар. наук.-техн. конф. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 119–221.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.