АКТУАЛЬНІСТЬ УДОСКОНАЛЕННЯ МОЛОКОВМІСНИХ КИСЛОМОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Ольга Сніжко, Вероніка Пахомова

Анотація


Істотні порушення структури раціону сучасної людини, що спостерігається останніми роками у поєднанні із погіршенням екологічної та економічної ситуації багатьох регіонів України призвели до збільшення загального показника аліментарних захворювань. Однією з ознак незбалансованого харчування є дефіцит корисних тваринних та рослинних жирів у щоденному раціоні людини, а отже, і есенціальних жирних кислот [1].
Для вирішення проблеми незбалансованості раціону єдиним правильним напрямом є корекція харчового статусу за рахунок інноваційних продуктів, здатних позитивно вплинути на відновлення нормального функціонування усіх систем організму, здійснювати профілактику захворювань і тим самим сприяти продовженню життя та підвищенню працездатності. Саме тому якісні харчові продукти – це один із найважливіших чинників, який визначає рівень здоров’я населення країни [2].


Повний текст:

PDF

Посилання


Harayama T. Roles of polyunsaturated fatty acids, from mediators to mem­brane / Harayama T., Shimizu T. // J. Lip Res. – 2020. – 61. – P. 1150–1160.

Managing quality and safety during the production of yoghurt with hon­ey products Science and innovation / Merzlov S., Rudakova T., Snizhko O., Narizhnyy S. // Science and Innovation. – 2018. – Vol.6. – P. 22–34.

Giha V. How does milk fat replacement influence cheese analogue micro­structure, rheology, and texture profile? / Giha V. Ordoñez M. J. Villamil R. // Journal of food science. – 2021. – URL: https://onlinelibrary.wiley.com/ doi/10.1111/1750–3841.15799

Баланси та споживання основних продуктів харчування населенням України. – URL: http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/kat_u/2019/zb/07/ zb_bsoph2018_pdf.pdf


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.