ВИКОРИСТАННЯ СОУСІВ ДЛЯ М’ЯСНИХ СТРАВ

Тетяна Хорунжа, Василь Пасічний

Анотація


Вступ. Одним з ефективних способів забезпечення населення України потрібною кількістю біологічно активних речовин (БАР) є введення в раціони харчування функціональних та оздоровчих продуктів. До них належать харчові продукти, призначені для щоденного вживання, які мають виражений оздоровчий ефект для людини [1].
М'ясна сировина – джерело повноцінних тваринних білків. Тож страви з м'яса прекрасно поєднуються із соусами і приправами на основі пряно-а роматичного сировини. Доцільність використання соусів- приправ у рецептурах м'ясних готових страв визначають передусім тим, що вони містять такі необхідні людині компоненти харчування, як засвоюваністю вуглеводів, рослинної клітковини і вітаміни рослинного походження [2].


Повний текст:

PDF

Посилання


Хорунжа Т. О. Сливовий соус для сосисок пастеризованих / Хорунжа Т. О., Пасічний В. М., Артюх І. Л. // Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі. – 2020. – Р. 147

Sikora M. Sauces and dressings: a review of properties and applications / Sikora M., Badrie N., Deisingh A. K., Kowalski S. // Critical reviews in food science and nutrition. – 2008. – № 48(1). – Р. 50–77.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.