ПОТЕНЦІАЛ РОЗВИТКУ ЕКСТРЕМАЛЬНОГО ТУРИЗМУ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ

Галина Кушнірук, Олександр Чичул

Анотація


Екстремальний туризм – це одим з найперспективнішим видів туризму, що розвивається. З кожним роком дедалі більше туристів поринають у цей неймовірний потік різних емоцій і пригод. Країни світу пропонують туристичні атракції екстремального туризму в міру своїх ресурсів, але природа теж не є статичною, тому в умовах глобалізації іноді виникають і нові.
Мета дослідження полягає у вивченні сутності екстремального туризму, його різновидів, потенціалу найкращих країн для розвитку екстремального туризму в умовах глобалізації.
Екстремальний туризм перетинається з екстремальними видами спорту. Їх об’єднує основна привабливість – «прилив адреналіну», спричинений елементом ризику, і відрізняються здебільшого ступенем зацікавленості та професіоналізмом [1]. Це активна та ризикова форма подорожей. Існує понад сто різних видів екстремального туризму, який класифікують на водний, наземний, гірський, повітряний і екзотичний. До водного зараховують каякінг, рафтинг, дайвінг, вейкбординг, родео, серфінг тощо. До наземних видів відносять спелеологію, маунтинбайкінг, спелестологію і Х перегони. У гірському туризмі виокремлюють екстремальний альпінізм, сноуборд, гірські лижі. Найнебезпечнішими видами екстремального туризму вважають бейсджампінг, фриклаймінг, екстремальний спуск на гірських велосипедах, скайдайвінг, каякінг, екстрім-с ноубординг, кайтсерфінг, банджиджампінг, серфінг на великій хвилі, дайвінг з акулами тощо [2].


Повний текст:

PDF

Посилання


Екcтрeмaльний туризм. – URL: https://ozi.pp.ua/ekstremalnij- turizm_14285

Екстремальний туризм та найнебезпечніші його види. – URL: https://tourkazka.com/екстремальний- туризм

Adventure Travel Trade Association. – URL: https://www.adventuretravel.biz

Ranked: The World’s Best Countries For Adventure Tourism, 2020. – URL: https://ceoworld.biz

The 15 Best Countries for Adventure Travel. – URL: https://www.cntraveler.com


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.