ТЕНДЕНЦІЇ ЗМЕНШЕННЯ ШКІДЛИВОГО ВПЛИВУ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ СФЕРИ ГОСТИННОСТІ НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ

Аліна Закарян, Лариса Шаран

Анотація


Гостра нестача продуктів харчування серед українців пов’язана з військовими діями в країні та посилюється на тлі захворюваності на інфекційне захворювання COVID‑19.
У 2021 р. до 828 мільйонів людей у всьому світі страждали від голоду. Це приблизно на 46 млн більше, ніж у 2020 р., і на 150 млн більше, ніж до початку пандемії коронавірусу. Загалом, минулого року близько 2,3 мільярда людей у світі (29,3%) зіткнулися з помірною чи важкою формою відсутності продовольчої безпеки – це на 350 млн більше, ніж до початку пандемії.
Через недоїдання, за даними ООН, щороку передчасно помирає близько 50 млн осіб, а 2,3 млрд людей у світі голодують [1]. Ця цифра продовжує зростати під впливом зазначеного несприятливого впливу умов сьогодення.


Повний текст:

PDF

Посилання


Офіційний сайт FAO. – URL: https://www.fao.org/home/en/

Без їжі в смітнику: як перейти до відповідального харчування. І яку небезпеку створюють органічні відходи. – URL: https://mind.ua/ publications/20231443‑bez‑yizhi‑v‑smitniku‑yak‑perejti‑ dovidpovidalnogoharchuvannya

Шляхи зменшення харчових відходів на рівні закладів гостинності та споживачів / Л. Теодорович, М. Кияниця // Вісник Хмельницького національного університету. Хмельницький, – 2022. – № 3. – С. 252–258.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.