ДОСЛІДЖЕННЯ ЗМІНИ ВМІСТУ ВОЛОГИ У ЗАМОРОЖЕНИХ НАПІВФАБРИКАТАХ

Євгенія Шубіна, Василь Пасічний

Анотація


Актуальність теми. Вміст вологи є одним із найважливіших показників, що впливає на функціональні та органолептичні показники харчових продуктів. Під час виробництва напівфабрикатів замороження здійснює безпосередній вплив саме на стан вологи у продукті, що і викликає зацікавлення для досліджень.
Кристалізація води у м’ясній структурі, викликана процесом заморожування, здатна значно впливати на втрату маси сировини та призводити до погіршення функціонально-т ехнологічних властивостей продукту. Зв’язування вологи шляхом поєднання у складі продукту м’ясної сировини з білоквмісною сировиною рослинного походження є перспективним рішенням цього питання. Крім цього, з’являється можливість підвищення біологічної цінності виробів [1, 2]. На зміну вологи здатний впливати й вид продукту, що заморожується, а саме наявність або відсутність тістової оболонки.


Повний текст:

PDF

Посилання


Пасічний В. М. Дослідження характеристик м’ясних фаршів з використанням в процесі посолу молочної сироватки та сухого молока / Пасічний В. М., Мороз О. О., Захандревич О. А. // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. – 2008. – № 10.2–5 (37). – С. 101–104.

Українець А. І. Дослідження здатності до протеолізу м’ясних січених напівфабрикатів функціонального призначення /Українець А. І. // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені СЗ Ґжицького. Серія: Харчові технології. – 2017. – Т. 19. – № 75. – С. 129–133.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.