ВПЛИВ ФІТОХІМІЧНИХ ХАРЧОВИХ РЕЧОВИН НА РИЗИК ВІРУСНИХ ІНФЕКЦІЙ, ЗОКРЕМА COVID‐19

Л. Баль-­Прилипко, O. Швець, M. Паска

Анотація


Сьогодні дієтичні інтервенції за наявності коронавірусної інфекції COVID-19 розглядають як підтримувальні. Тривають еволюція наукових знань про особливості нового патогена і пошук ефективних способів попередження хвороби та лікування пацієнтів. За відсутності великих та тривалих досліджень впливу моделей харчування та певних нутрієнтів на ризик та перебіг хвороби спеціалісти у галузі харчування пропонують використовувати наявну інформацію щодо ролі дієти в оптимізації імунної відповіді загалом та зокрема стосовно вірусних інфекцій.

Вплив у більшості нутрієнтів, про які йтиметься, на коронавіруси, що спричинюють SARS-CoV-2, ще не вивчено або відповідні дослідження нещодавно розпочато.

Метою нашої роботи було встановити вплив фітохімічних харчових речовин на ризик вірусних інфекцій, зокрема COVID-19.


Повний текст:

PDF

Посилання


Potential inhibitor of COVID‐19 main protease (Mpro) from several medic- inal plant compounds by molecular docking study / Khaerunnisa S., Kur- niawan H., Awaluddin R., Suhartati S., Soetjipto S. – Access mode: https:// doi.org/10.20944/preprints202003.0226.v1.

Chemical composition and antioxidant activities of essential oils from differ- ent parts of the oregano / Han F., Ma G., Yang M. [et al.] // J. Zhejiang Univ. Sci. – 2017. – Vol. 18. – P. 79–84.

Effect of quercetin supplementation on lung antioxidants after experimen- tal influenza virus infection // Experimental lung research / Pankaj Kumar, Madhu Khanna, Vikram Srivastava, Yogesh Kumar Tyagi, Hanumanthrao Raj. – Vol. 31, No 5. – P. 449–459. DOI: 10.1080/019021490927088.

Standardization, Metrology, Certification and Quality Management, Manual. Komprint / Bal’-Prylypko L.V., Slobodianiuk N. M., Polishchuk G. Ye., Pas- ka M. Z., Burak V. Ye. – Kyiv : Komprint, 2017. – 558 p.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.