ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ПОРОШКУ З АТЕРИНИ ЧОРНОМОРСЬКОЇ (АТHERINA PONTICA)
Анотація
Упродовж останніх років спостерігається значне зниження споживання риби й рибної продукції в розрахунку на населення за рік, що можна пояснити багатьма чинниками, серед яких фінансово-економічна криза, скорочення імпорту, недостатнє використання внутрішнього рибного потенціалу та ін. [1].
Важливим резервом сировинної бази рибної промисловості України є дрібні азово- чорноморські риби (кілька, хамса, тюлька, атерина). Ці риби відрізняються високими смаковими якостями, прийнятним хімічним складом, низькою вартістю [2].
Серед дрібних азово-ч орноморських риб на особливу увагу заслуговує атерина чорноморська (Atherina pontica) – одна з найбільш масових дрібних пелагічних риб азово-ч орноморського басейну. Атерина чорноморська за обсягом вилову не квотується і є найбільш поширеною у Азовському та Чорному морях, щорічний її видобуток близько 6 тис. тонн.
Метою роботи є дослідження хімічного складу та розроблення технології виробництва порошку з атерини чорноморської.
Повний текст:
PDFПосилання
Вдовенко Н. М. Рибне господарство України в умовах глобалізації економіки : монографія / Н. М. Вдовенко. – Київ : ЦП Компринт, 2016. – 476 с.
Рыбы вод Украины: Атерина черноморская [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://fish.kiev.ua/pages/ukrfishm/ukrfishm29.htm (дата просмотра: 25.10.2020).
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.