ВИЗНАЧЕННЯ ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ СОКОВМІСНИХ НАПОЇВ НА ОСНОВІ НАСІННЯ ЧІА
Анотація
Заклади ресторанного господарства повною мірою задовольняють потреби людей у харчуванні, тому зростає виготовлення напоїв у цих закладах і особливо з функціональними властивостями.
До функціональних інгредієнтів напоїв належать вітаміни, мікро- та макроелементи, харчові волокна, органічні кислоти та інші сполуки. Напої з вмістом цих складників, окрім здатності втамувати спрагу, сприятимуть збільшенню протистояння організму людини несприятливому впливу навколишнього середовища та інфекційним і неінфекційним захворюванням.
Перспективною сировиною, що надасть напоям функціональних властивостей є насіння чіа.
Повний текст:
PDFПосилання
Ixtaina V. Y. Physical properties of chia (Salvia hispanica L.) Seeds / Ixtaina V. Y. // Industrial Crops and Products. – 2008. – Vol. 28, № 3. – Р. 286–293.
Шидакова- Каменюка О. Г. Аналіз хімічного складу насіння чіа як перспективної сировини для кондитерських виробів / О. Г. Шидакова- Каменюка, О. М. Шкляєва, А. Л. Рогова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. ХДУХТ. – Харків, 2017. – Вип. 1(25). – С. 80–91.
Quality tests of Salvia hispanica L. Bueno / Bueno M., Barolo M., Busilacchi H., Quiroga M. // Industrial Crops and Products. – 2010. – Vol. 9, № 3. – Р. 221–227.
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.