ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ БУЛОЧНИХ ВИРОБІВ ІЗ ФУНКЦІОНАЛЬНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
Анотація
Розвиток ресторанного господарства та харчової індустрії спричиняє збільшенню асортименту рафінованих продуктів харчування, зокрема хлібобулочних виробів, у яких відсутня достатня кількість фізіологічно активних інгредієнтів, що призводить до тенденції зростання неінфекційних захворювань.
У жорсткому конкурентному середовищі пріоритетною функцією діяльності закладів ресторанного господарства (ЗРГ) є організація харчування споживачів. Оскільки харчування є одним із формувальних чинників тривалості здорового життя, то, у зв’язку з цим, актуальним питанням сьогодення стає створення асортименту продуктів функціонального призначення.
Повний текст:
PDFПосилання
Сердюк А. М. Профілактика неінфекційних захворювань, що пов’язані зі способом життя, особливостями харчування та фізичною активністю – вагомий напрям національної стратегії охорони здоров’я населення України / А. М. Сердюк, Н. С. Полька, М. П. Гуліч // Журнал АМН України. – 2010. – Т. 16, № 2. – С. 299–306.
Іжевська О. П. Млинці оздоровчої дії для закладів ресторанного господарства в умовах сучасності / О. П. Іжевська, Я. Р. Косінова, І. В. Козяр // Технічні науки і технології. – 2020. – № 2(20). – С. 269–277.
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.