СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ АНАЛІЗУ РИЗИКІВ ТА НЕБЕЗПЕЧНИХ ЧИННИКІВ У ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
Анотація
Сучасні тенденції забезпечення якості та безпечності харчових продуктів орієнтовано на розроблення стандартизованих протоколів організації виробництва продукції. Програма НАССР (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) – це система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок [1, 5].
Система НАССР є науково обґрунтованою, що дає змогу гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.
Мета роботи – проаналізувати сучасні тенденції ризиків, небезпечних чинників у закладах громадського харчування.
Повний текст:
PDFПосилання
Замятіна О. В. Принципи ХАССП. Безпечність продуктів харчування і медичного обладнання, «Стандарти і якість», 2006. – 232 с.
Донченко Л. В. Безопасность пищевой продукции / Донченко Л. В. – Москва, 2001. – 340 с.
Аршакуні В. Л, Устінов В. В. Порядок проведення робіт по сертифікації систем ХАССП, 2002. – С. 33–35
Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISO 22000:2005): ДСТУISO 22000–2007 / чинний від 2007–04–02. – Київ : Держспоживстандарт України, 2007. – 39 с.
Standardization, Metrology, Certification and Quality Management, Manual. Komprint / Bal’-Prylypko L.V., Slobodianiuk N. M., Polishchuk G. Ye., Paska M. Z., Burak V. Ye. – Kyiv : Komprint, 2017. – 558 p.
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.