АМАРАНТ У ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЯХ: ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ В УКРАЇНІ

Л. Струтинська

Анотація


Харчова промисловість – це запорука нашої продовольчої безпеки. Вона містить аж понад 40 різноманітних галузей, а це майже 20 % усього виробництва України. Українські продукти цінуються в усьому світі, адже за даними Кабінету Міністрів, значну їх частину експортують. Крім того, незважаючи на традиційність харчової промисловості для України, вона постійно розвивається, виробники підвищують стандарти та впроваджують інноваційні технології, залучають інвестиції.

Амарант – рослина, продуктами переробки якої є дійсно цінні та корисні продукти – крупа, олія, борошно. Упродовж останніх декількох років амарант стає дедалі більш популярним в Україні. Це вже не екзотична рослина, а добре знайомий інгредієнт ресторанної та кондитерської продукції на українському ринку.


Повний текст:

PDF

Посилання


Громадська організація «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції» [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://amaranth- association.com

Інноваційні технології дієтичних та оздоровчих хлібобулочних виробів : монографія / Дробот В. І., Грищенко А. М., Тесля О. Д., Сильчук Т. А., Місечко Н. О. – Київ : Кондор, 2016. – 242 с.

Спосіб виробництва вареників амарантових : патент / Струтинська Л. Т., Руснак Л. І. ; заявники та патентовласники Струтинська Л. Т., Руснак Л. І. – № 137400 від 25.10. 2019 р., Бюл. № 20.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.