РЕКРЕАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ ЛАНДШАФТУ

П. Штойко

Анотація


Специфіка розвитку того чи того району базується на двох основних складових частинах рекреаційної діяльності – природної і культурної відмінностей. Природні регіональні особливості, властивості компонентів конкретного ландшафту – це складники рекреаційної системи. Природний ландшафт є базисним і визначальним для формування середовища життя людини. Особливо це важливо в аналізі його ресурсів, можливих змін, функціональних особливостей типології рекреаційного середовища. Наприклад, деградаційні процеси в ландшафті своїми наслідками негативно впливають на розвиток рекреаційної діяльності, збіднюють його потенціал, функціонування рекреаційно-л ікувально-кліматичних та інших систем. Індивідуальність ландшафту, аналіз його атрактивності за кількісними та якісними показниками створює передумови системи оцінювання рекреаційного становища, а також ухвалення узгоджених рішень організаторами туристичної діяльності та потенційними рекреантами.

Мета – з’ясувати основні рекреаційні властивості ландшафту для оцінювання його атрактивності в туристській діяльності.


Повний текст:

PDF

Посилання


Петлін В. М. Гармонія організованості природних територіальних систем : монографія / В. М. Петлін. – Луцьк : Вид. центр СНУ ім. Лесі Українки, Простір–М, 2019. – 516 с.

Топчієв О. Г. Теоретичні та методологічні аспекти рекреаційної географії: сучасний підхід / Ван Ціншен, О. Г. Топчієв // Український географічний журнал. – 2003. – № 1. – С. 45–49.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.