ІСТОРІЯ ФОРМУВАННЯ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ ТА ЇЇ СУЧАСНИЙ СТАН В УКРАЇНІ

Христина Лешко, Олена Валігун

Анотація


Готельне господарство є одним з основних чинників формування потужної туристичної індустрії країни, інструментом збільшення внутрішніх та міжнародних туристичних потоків, складовою частиною туристичного іміджу України.
Виникнення перших закладів розміщення у IV тис. до н. е. пов’язують з потребою забезпечити подорожніх місцем для ночівлі, харчування та відпочинку. Заклади гостинності були ще у XII–XIII ст у Київській Русі в період розширення зовнішніх зв’язків із країнами Середземномор’я, Балтики, Західної Європи. На чумацьких та торгових шляхах України послуги гостинності надавала корчма або шинок, у якому можна було поїсти, випити алкогольних напитків та переночувати, це було місце розваг подорожніх. Ще одним вагомим поштовхом було затвердження на Русі християнства, адже на території Давньоруської держави були релігійні центри, такі як Софія Київська, Києво- Печерська лавра та Почаївська лавра, які часто відвідували прочани, під час паломництва вони шукали притулок у приміщенні – церковному гостинному дворі.


Повний текст:

PDF

Посилання


Пандяк І. Історія становлення готельної сфери в Україні / Пандяк І. // Вісник Львівського університету. Серія: Міжнародні відносини. – 2012. – Вип. 29, ч. 2. – С. 178–184.

Сайт TextBook. – URL: https://textbook.com.ua/turizm/1473453516/s-3? page=1(дата зверення 15.09.2021).

Пандяк І. Особливості розвитку сфери гостинності у місті Львів в Австрійський та Австро- Угорський періоди (1772–1918) / Пандяк І. // Вісник Львівського університету. Серія географічна. – 2013. – Вип. 43, ч. 2. – С. 255–262.

Сайт zaxid.net. – URL: https://zaxid.net/statti_tag50974/ (дата звернення 15.09.2021).


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.