ВИКОРИСТАННЯ НЕТРАДИЦІЙНОЇ СИРОВИНИ У СКЛАДІ М’ЯСНИХ ТЕФТЕЛЕЙ У ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Ірина Бандура, Аліна Кулик

Анотація


Невід’ємним складником якісного раціонального харчування є білок, рівень споживання якого є недостатнім. У зв’язку з цим, сьогодні гостро стоїть проблема пошуку нових джерел білка, збільшення обсягів виробництва продовольчого білка і формування його структури.
Їстівні гриби є перспективним джерелом цього нутрієнта, обсяг їх виробництва у світі перевищує 7 млн т/рік. Відомо, що споживання грибів у країнах Європи і США становить близько 4 кг/рік на одну особу, водночас в Україні цей показник не перевищує 300–400 г [1].
Гриби завдяки високому вмісту білків, наявності вільних амінокислот та екстрактивних речовин у закладах ресторанного господарства використовують для приготування перших страв, а також різних соусів і гарнірів.
Споживання грибних виробів здатне компенсувати дефіцит продуктів тваринного походження в харчовому раціоні, що особливо актуально під час дотримання рослинних дієт.


Повний текст:

PDF

Посилання


Бандура І. І. Ксилотрофні гриби як джерело біоактивних речовин для функціонального харчування / Бандура І. І., Кулик А. С., Коляденко В. В. // Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2020. – № 20, т. 2. – С. 132–141. DOI: 10.31388/2078–0877–20–2– 132–141.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.