ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ШРОТІВ ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА І КУНЖУТУ

Михайло Кравченко, Віталій Михайлик

Анотація


Для поліпшення нутрієнтного складу борошняних кондитерських виробів, зокрема з пісочного тіста, актуальним є використання продуктів вторинної переробки олійної сировини – шротів.
Шроти мають цінний хімічний склад, передусім вони містять значну кількість харчових волокон (25–35 %), білка (20–40 %), вітамінів групи А, В1, В2, Е, мінеральних речовин, таких як Калій, Натрій, Кальцій, Магній, Залізо, Фосфор, незамінні жирні кислоти – омега‑3 і омега‑6. Шроти волоського горіха і кунжуту мають виражені сорбційні, антиоксидантні, детоксичні, комплексоутворювальні властивості. Використання шротів олійних культур у харчовому раціоні людини дає змогу відновити вітамінний і мінеральний баланс організму, нормалізувати порушену флору кишківника та проявляє протизапальну дію. Вони є перспективними для використання в технологіях борошняних кондитерських виробів


Повний текст:

PDF

Посилання


ДСТУ 3781–2014 «Печиво». Загальні технічні умови.

ДСТУ 4596:2006 «Білок соняшниковий. Технічні умови».


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.