ТЕХНОЛОГІЯ ОВОЧЕВИХ СТРАВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ТА ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ

Інна Данилюк, Любов Струтинська, Ольга Адамович

Анотація


Заняття спортом та фізичними вправами сьогодні стало невід’ємною частиною життя людей і перспективним напрямком руху до оздоровлення організму. Це вимагає не тільки високих психічних, фізичних, морально-е тичних випробувань, але й дотримання збалансованого харчування і норм здорового способу життя, що згодом впливає на фізичні результати і здоров'я організму в цілому.
Займаючись спортом, потрібно споживати шість основних груп натуральних цільних продуктів – овочі та бобові; фрукти; горіхи, насіння і натуральні олії; м'ясо, риба і морепродукти; цільні злаки; молочні продукти, які забезпечать організм людини всіма необхідними поживними речовинами – білками, вуглеводами, жирами, вітамінами та мінеральними речовинами.


Повний текст:

PDF

Посилання


Технологія продуктів харчування функціонального призначення : монографія / Пересічний М. І., Кравченко М. Ф., Федорова Д. В., Кандалей О. В., Пересічна С. М., Шевченко О. В., Собко А. Б. – Київ : КНТЕУ. 2008. – 718 с.

Химический состав пищевых продуктов. Справочные таблицы содержания аминокислот, жирных кислот, витаминов, макро- и микроэлементов, органических кислот и углеводов. – Москва : Пищ. пром-сть, 1979. – 228 с.

П’ятницька Г. Т. Інноваційні ресторанні технології: основи теорії : навч. посіб. / П’ятницька Г. Т., П’ятницька Н. О. – Київ : Кондор-В идавництво, 2012. – 240 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.